Saturday, October 18, 2008

..the road not taken..

....assalamualaikum....
nadirah hasanah osman....
hari ni aku rasa lain macam....
dulu,aku pernah gitau kat diri aku, aku tak nak pilih the road not taken...
aku nak hidup besa cam orang lain....
blaja,keja,kawen,and aku nak abdikan hidup aku pada famili aku...
tapi recently aku rasa cam aku dah salah...
dulu,aku taknak ambik medic...
tapi atas desakan famili, minat tu sket2 muncul and akhirnya aku pilih gak utk ke arah tu....
sejak akhir2 ni,1 persoalan slalu muncul kat otak aku...
"have i chosen the road not taken..??"
kdg2,aku nyesal,y not aku trima je dulu offer civil engineering kat utp??
tp dah xda guna aku nyesal skrg kan nad,i've crossed the point of no return...
aku dah pilih satu jalan yg sukar,and reluctantly i've to go through it...
selama ni,aku idamkan kehidupan yg sederhana,sbb aku sedar aku perempuan biasa...
perempuan yg hanya impikan kehidupan sederhana dan hidup bahagia di samping keluarga...
tapi saat ni,aku x nampak masa depan yg aku impikan...
lagi2 aku tak nampak apa yg akan aku kecap, apa yg sedang aku kejar...
aku hilang matlamat sebaik saja aku pilih this road not taken...
honestly,i don't wanna be extraordinary...
i juz wanna be an ordinary gurl who lives her life to the fullest...
is that too much,nad???
i kept thinking the whole morning...
aku tak boleh ubah apa2...
even impression aku,even pemikiran aku wat masa ni...
aku yakin,apa yg aku rsa ni akan terus membelenggu aku sampai tiba satu saat kalau Tuhan izinkan,aku nampak hasil pada usaha aku...well,if any...
so,i came to a decision...
like holly kennedy in ps i love you,i will juz live my life for the time being...
aku nak ikut rentak kehidupan yg dah tertakdir utk aku...
aku akan cuba bertahan till the end,sampai aku rasa "i'm finished!!"
and aku nak terus menyayangi org2 sekeliling aku while i'm still able...
bapak aku,tok,ein,kak nini,abg e,kak ieda,lis,lissa,wa bariah,wa chah,ba am,paksu,maksu,maktih...
including you,nadirah...
a friend who is already more than a friend...
thanks for everything everyone....

4 comments:

sHieLa said...

hmm...
this pessimistic post sounds so like me...
huhu...

mr. brightside said...

pessimist?
hmm...

made me wonder..

but as 4 sure,
a doc is not an oridnary person,
it's much more of a superhero saving lives,and for sure,by putting others infront ad ours behind..

hmmm...

Anonymous said...

онлайн порно малолетки http://free-3x.com/ школьницы сосут члены онлайн free-3x.com/ порно онлайн школьницы и студентки [url=http://free-3x.com/]free-3x.com[/url]

sHieLa said...

superheroes kucai?? ouch..