Thursday, July 23, 2009

explosion!!yuhuu....

adei...adei...adei...
kata2 kirah, "hg tau control ur anger.."
realli???ntah & ntah & ntah...
tp apa yg aku baru find out is this one...
first case-
the day i went to picc for woc,i lost my camera,worth rm717,bought dgn duit scholar yg baru masuk...hee...salah guna tu!!
pape la,tp sbb aku syg sgt that dg cam,ternangis jgak 2,3 titik lam keta nada...
n then,bila nk balik nek keta abu with sopek n suhaimi,aku blagak tough as if nothing happened...
aku bantai gelak ngan dyorg mcm xda pape jadik...
n bila smpai umah pun stil xmampu nangis,though asik teringt2 (esp bila tgk charger n usb extension)...huu
second case-
aku dpt short notice,ISEP nk copy pasport n kna wat medical checkup ari isnin (ari tu sabtu)...
sbb aku keja sabtu n ahad tu,aku slamba je g wat ari isnin tu jgak...
paspot ok laa,even ada je rasa nk lipat tengkuk org yg kt kaunter tu...konon friendly...adei..
problem medical checkup la,aku sndiri pun da lost count dgn bpe byk kinik yg trima kunjungn aku ritu...
1st clinic-"sori dik,kitorg nk tutp 4 lunch,dtg after 2"-rite!!
2nd clinic-"sori dik,doc kt sini teliti,kitorg xdpt wat checkup kalo xwat urine test"-wth???
3rd clinic-"sori dik,sini xda xray equipment"-haa???
4th clinic-"ni apsal borang ni simple sgt ni???awk salah download x??"-duh~
and akhirnya,aku pegi duduk kt tembok jln,call shida,n menjeritt sorg2 di situ...mmg org tgk pelik pun,tp aku peduli hape time tu...ckp dgn shida-"aku da nk nanges da ni,kalo ko ada kt sini kn senang.."-tp still xda air mata yg kuar...
third case-
baru jadik kelmarin...ISEP anta emel lg suruh wat medical checkup-yup,AGAIN. owh ok, n aku mmg sdg broke yg teramat sgt time tu...dlm bank ada la dlm rm70;utk that stupid checkup,and kna gak beli few things tuk btn-kasut itam,kain itam,and baju kurung putih(siott lagi!!).aku terpaksa tebalkn muka pnjm dwet dari akak,mmg laa akak tp baru ritu akak bg rm300 utk pasport,n today aku mtk lagi...nk nanges gle2 kot time tu,tp aku pura2 hepi,smbl dok layan alyaa,sebi n farid kt fb...
and time of explosion:bila nk kuar umah ari tu,aku xjmpa kunci umah...n terexplode tb2...aku nanges thp raung2 tuh sorg2...haha...ntah2 kalo ada org dgar blh dianggap histeria kot...hee...maybe sbb lama sgt pendam kot kn...yela,dulu,aku ni kn ske nanges, n skg da xreti nages daa...time ngah leleh tu laa call wanie,and relief...huh...apa motif aku cite ni??*geleng2*

Wednesday, July 22, 2009

...saya datang lagi...

owh...
banyaknya dugaan...
kadang2 aku tak tau mampu ke x aku nak selesaikn all those silly,stupid,sucks thing yg menyusahkan hidup ni...
tp sdar x sdar i'm already halfway through it...
rasa beban berat sgt2,tp kalau dapat calm down,setel satu2,lama2 setel jugak probs tu suma...
yeah,take one step at a time,and suddenly u are already a thousand steps ahead...
aku cuba tanamkn spirit camtu dalam hidup aku...
hari tu-masalah medical checkup n pasport-dpt gak setel...alhamdulillah...
hari ni-masalah medical checkup lagi sekali + btn punya list of things yg xley blah + duit yg cinonet + kak ieda yg cam dah MIA,call xagkt sms xbls-hopefully dpt gk aku setel...
doakan aku readers sekalian...
since berkenalan ngan facebook,aku dah mcm menganaktirikan kamu,wahai blogspot...
no no,xbrmaksd macam tu...u r still at the top of the list...
cuma..aku bkn lagi shiela yg dulu...yg kill the time by playing with the words...
aku shiela yg baru,yg kill the time by playing with emotions...i missed my old one,really...

Thursday, July 16, 2009

ntah laa....
dah lama x tulis...tp stil xda idea wht to write...
i'm listening to 'you are not alone'-late michael jackson...
n diri pun terjadi sappy...haha...
shiela,
still questioning ur life ke???
thought u've learnt it the hard way..
thought you can always survive...
*sigh*
life is now playing its role to toughen me up...
bt,cn i go through it???
back to al-baqarah(286)...
nape rasa hidup ni cm y bad things suma jadi kt aku???
back to al-insyirah(5-6)....
nape aku xpt wat yg apa yg aku ska???
back to al-baqarah(216)...
mcm mana kalo aku give up??
Tuhan tu sntiasa ada...24/7..
shiela,
when you want to talk to somebody...-pray...
when you want somebody to talk to you...-recite the Quran...