Thursday, July 23, 2009

explosion!!yuhuu....

adei...adei...adei...
kata2 kirah, "hg tau control ur anger.."
realli???ntah & ntah & ntah...
tp apa yg aku baru find out is this one...
first case-
the day i went to picc for woc,i lost my camera,worth rm717,bought dgn duit scholar yg baru masuk...hee...salah guna tu!!
pape la,tp sbb aku syg sgt that dg cam,ternangis jgak 2,3 titik lam keta nada...
n then,bila nk balik nek keta abu with sopek n suhaimi,aku blagak tough as if nothing happened...
aku bantai gelak ngan dyorg mcm xda pape jadik...
n bila smpai umah pun stil xmampu nangis,though asik teringt2 (esp bila tgk charger n usb extension)...huu
second case-
aku dpt short notice,ISEP nk copy pasport n kna wat medical checkup ari isnin (ari tu sabtu)...
sbb aku keja sabtu n ahad tu,aku slamba je g wat ari isnin tu jgak...
paspot ok laa,even ada je rasa nk lipat tengkuk org yg kt kaunter tu...konon friendly...adei..
problem medical checkup la,aku sndiri pun da lost count dgn bpe byk kinik yg trima kunjungn aku ritu...
1st clinic-"sori dik,kitorg nk tutp 4 lunch,dtg after 2"-rite!!
2nd clinic-"sori dik,doc kt sini teliti,kitorg xdpt wat checkup kalo xwat urine test"-wth???
3rd clinic-"sori dik,sini xda xray equipment"-haa???
4th clinic-"ni apsal borang ni simple sgt ni???awk salah download x??"-duh~
and akhirnya,aku pegi duduk kt tembok jln,call shida,n menjeritt sorg2 di situ...mmg org tgk pelik pun,tp aku peduli hape time tu...ckp dgn shida-"aku da nk nanges da ni,kalo ko ada kt sini kn senang.."-tp still xda air mata yg kuar...
third case-
baru jadik kelmarin...ISEP anta emel lg suruh wat medical checkup-yup,AGAIN. owh ok, n aku mmg sdg broke yg teramat sgt time tu...dlm bank ada la dlm rm70;utk that stupid checkup,and kna gak beli few things tuk btn-kasut itam,kain itam,and baju kurung putih(siott lagi!!).aku terpaksa tebalkn muka pnjm dwet dari akak,mmg laa akak tp baru ritu akak bg rm300 utk pasport,n today aku mtk lagi...nk nanges gle2 kot time tu,tp aku pura2 hepi,smbl dok layan alyaa,sebi n farid kt fb...
and time of explosion:bila nk kuar umah ari tu,aku xjmpa kunci umah...n terexplode tb2...aku nanges thp raung2 tuh sorg2...haha...ntah2 kalo ada org dgar blh dianggap histeria kot...hee...maybe sbb lama sgt pendam kot kn...yela,dulu,aku ni kn ske nanges, n skg da xreti nages daa...time ngah leleh tu laa call wanie,and relief...huh...apa motif aku cite ni??*geleng2*

6 comments:

koshary said...

gi beli chocolate gieh.mkn bynk2 sket..'p

Subaili Sekri said...

kesian gila ko..dah setel blum smua bnda2 tu?

Liebe Dich said...

ow man,,im sory 2 hear dat,,nxt tym nanges je smp jd air mata darah,,jgn smpn2..hehe

dr.corona0810 said...

ala...
cian gler ang..
aku tumpang sdey la..
mcm mna skrg???
ok x lg..

haaa..
btol ckp kucai 2..
g beli cokelat byk2.
+ ais krim lg...
jgn nangis2..

sHieLa said...

kucai-hee,ritu mmg da plan dah nk bantai choc indulgence tuh,tp bla pgg poket takda apa,trpaksa postpone dlu...huu

subaili-cian kn aku???agaga...alhamdulillah,blum setel suma,tp kinda ok dah laa...

mieza-mmg kalo ley nanges aku pun nk,mslh dy ssah gle kot nk kuar...ngade btul air mata tuh...huhu

cu-ai - skang dah ok...hg jgn la sebut2 aiskrim tuh...kn dah ngidam nih...wuhaa...

iLiAiSyAh said...

tak jumpe pon lagu schubert serenade tue.. nak!!

kak ili ta carik laie..
tunggu mid sem break bru nak g kinokuniya la beli..
kat tganu tade aa tmpt nak cari kedai buku camtue