Sunday, August 9, 2009

menyengajakan kesusahan..

aku pun tatau;aku need somebody ke something rite now to throw out and spill....
tadi kt kdai,terpegang buku 'Aku Terima Nikahnya'..dah baca dah dulu alyaa punya,tp xtau laa npe td tb2 terpegang,and then terbukak kt this particular page-pasal 'Menyengajakan Kesusahan'- and then terbacalah kn...
and then terpikir,tu laa pe yg aku tgh alami...though bkn menyengajakan pun,tp terpaksa disengajakan...eheh~
sbb bapak aku jauh nun di perlis sana,sgala mnda aku kna wat sndiri skang...mcm x caya boley pegi sorg2 jbtn imigresen wat paspot,ulang-alik g klinik dah 3,4 kali wat medical checkup...and now looking forward utk pegi jbtn hasil dlm negeri plak...byknya laa kna setel..huu
which reminds me,nk berdikari,xperlu pun pegi jauh dari family,bkn nk tungu fly ke apa baru nk blaja berdiri atas kaki sndiri...akak n abg ada je kt sini,tp mmg dorang lepas aku wat sgala sndiri,dorang support dari segi dwet (eheh!),n dorang trust aku utk setelkn suma dgn cara aku...sis n bro,i do really appreciate that...which reminds me lagik,apa yg penting,(not krjasama ere ok)-our own will + courage..kan??
mcm x caya,btul ke aku ni dah nk fly???takat india ok lagik,tp ni nk merentas benua pegi poland nih,extra challenge lagi bila kna jd pioneer-as the 1st batch from malaysia being there-gosh,btn punya pasal la ni...rasa berat sgt beban nih *sigh*
tapi tapi tapi....with ALLAH's will,aku mesti akn dpt survive,6 years and coming back with an MD in hands-well,considering 2 extra years=8 years lorh,coz org kata study poland nih xsah kalo xrepeat,tp mtk jauh la kn...at least kt sana aku ada shida =P

7 comments:

Subaili Sekri said...

gud luck...beli oleh2 poland kat aku...haha...

iLiAiSyAh said...

hurm... tue la.. mase dok kat jenan dolu, dekat ngan perlis, even skola berasrama pon selalu bley balik... tak susah cam kak ili kene carik tiket la and so on.. aha...

then masuk u plak, nak kene handle buat ptptn sume letter sendri di cop sume.. same cam shiela la g turun naek jabatan2 yang ta best... kan??? same goes biler minta jpa... aha...

hurm.... buku aku terima nikah nyer.. best kan?? kak ili pon dah bace... siap buat forum laie kat u nie... best sangta...

buku num 2 die, bercinta sampai ke syurga.. bace la.. best sangat tau...

ey.. b4 fly, do call me...

kaisutoledo said...

waa,huhu, selamat dtg ke eropah.. free2 datanglah melawat peranchis, insyaallah ada tourist guide yg "free" membantu,huhu

goodluck


afiq johari

sHieLa said...

subaili-thanx...asik aku je bg oleh2 kt ko...ko bla nk kasi kt aku???aiyo...

kak ili-hee,insyaAllah dkt2 raya nt sy cl...eheh..penah jumpa buku brcinta smpai ke syurga tu,tp xbaca lg...kak ili la blikan???=P

afiq-thanx jugak...kang ada rezeki aku smpai france aku tuntut tau...eheh

dr.corona0810 said...

shiela..
wahh..
ang dah smakin berdikari..
kalo aku, cam x boley ja jd cam ang..
hebat arr,,
ak respect glr ang..

g poland??
pioneer batch lg???
wah!!!!
ni memg sngat2 hebat..

gud luck kat sana nanti..
GAMBATE KUDASAI!!!

iLiAiSyAh said...

hihi... insyallah nanti kak ili belikan k...

dekat2 raye kalo ta nak balik perlis meh aa umah kak ili.. kak ili mmg raye kat kl jer

sHieLa said...

cu-ai: thanks ye...alaa,nt hg pun akn merasa gk cm aku,dkt2 nk fly nt...caya laa..haha...gudluck kt hg gk

kak ili:bought alreadi la the book...hee