Tuesday, August 11, 2009

fuh...penat2,hopefully ari ni last day berkejar2 keliling shah alam...hee...da xlarat dah nk naik turun sgala tpt...but bkn pasal kepenatan aku yg nk dihighlight kt sini...juz satu mnda je nk share...eheh...spnjg usaha praktis utk amazing race tu,dah mcm2 jbtn krjn n bdn swasta aku pegi...n blh kata suma tpt tu,one of dorang punya piagam,senyum terhadap customer-konon customer friendly la lbey kurang kan-
tp even piagam sama,aku dpt tgk perbezaan antara 2 tpt ni; jbtn kerajaan A and jbtn kerajaan B...aku pegi jbtn A dulu...tungu punya tungu turn akhirnya smpai la giliran aku...aku pun dgn kalatnya pegi kt kaunter,letak sgala borang kt tgn ats kaunter...and org kt kaunter tu mtk ic aku...tp maklum la,aku ni pekak and blur sket,aku ingt dy mtk slnn ic...
so aku pun ckp,"cik,sy dah bg dah rasanya,sekali dgn borg tu..."
and dia pun bls,(dgn suara yg agk tensen kot,sbb aku xdgr kn),"yg ORI!!bkn slnn.." (prktn ori tu dicapitalkn sbb dy tekankn kt word tu)
so aku pun dgn muka seposen bg ic...eheh,ingt dy sorg je ley wat org tensen,aku pun boley,aku terer wat muka angker ni...hee...

then aku pegi pulak jbtn B,nk setel mnda lain lak...smpai2 je jumpa abg kt reception tu,gtau dy apa aku nk wat,dy pun send aku jumpa kakak sorg ni...(time tu aku prasan yg tgn kiri abg tu xsmpurna... no point here,sja nk ckp)
bila jumpa akak tu,aku pun bg la the dokumen tu kt dia...
akak tu ckp,"dik,byk ni...rasanya xley siap ari ni..."
kali ni aku wat muka dsperate lak,"yeke cik??alaa,sy esok dah kna anta,pkul 9am"
akak tu diam kejap,then dy ckp,"em,puan bz sket ari ni...tp akak try,adik dtg ambik ptg ni bley ?"
aku senyum, and dgn konfidennya,"ok2,pkul 4 sy dtg..."
and aku smpai blk kt jbtn B pkul 4.30!!
jumpa blk dgn abg tu,abg tu send blk aku kt kakak tu,n kakak tu pegi blk jumpa the so-called puan,and aku pun dpt la blk dokumen tu!!!lega seh...
and b4 aku blah,akak tu senyum kat aku-
"bila fly???"
"insyaAllah raya ke4."
akak tu wat muka xsanggup + terkejut,"then raya ktna???perlis jugak???"
aku sengih,smpat gak ye dy baca doc aku tu.."a'ah,tp mcm kna rushing jgak la"
akak tu angguk,"owh,xpe,smpat punya...bpe taun kt poland???5???"
"er,x...6.."aku gelak...
akak tu wat muka x sanggup lg..."owh,camtu good luck la ea.."
aku sengih besa2,"time kaseh byk2 akak..."
b4 kuar dr jbtn B tu,terpndg abg yg kt reception tu,dy senyum n angkt ibu jari tnda gudluck...aku senyum balik,angguk n trus blah...aah...

haa...tu la kisahnya...apa yg aku nk ckp kt sini,khidmat pelanggan...dua2 jbtn krjn,tp satu bley wat aku tayang muka angker,satu lg ley wat aku sengih lebar2...kan best kalo suma cm jbtn B...xdala lyn ikut pgkt ke apa...xda la bla tgk aku sorg2 yg bdn kecik tanak mmbesar ni dorang pndg remeh...huhu...

p/s1=xsaba tungu az n nabilah smpai..=P
p/s2=nk beli satu buku ni...anyone nk belikn utk aku x???hee~

7 comments:

iLiAiSyAh said...

nak buku ape plak nie?

CrazyHorsea said...

apa jbtan krajaan tu..bgtau skit..xpun aku anta kat rkn bh atau metro...hihi

sHieLa said...

kak ili-hee...the other side of mahathir...non-fiction,tb2 tersuka la plak...haha...kak ili nk blikn???*winx*

subaili-ada laa...xley ckp kt sini...xpasai2 aku kna tgkp ngan isa nt...huu

Anonymous said...

tq 4 da past few days..ehe;-)

sHieLa said...

chek anonymous...
sy suda pesan kn letak nama..
aiyoo...
azhanikah???

.sarina .is.the.name. said...

oo itulah kerajaan mlaysia. so ksimpulannya, krajaan pgkat b lagi bagos la eh? lol. xde motif. saje nk carpub sbnrnya ;)

sHieLa said...

hoho...
sar,thanks 4 capubing..
haha...
yea,thats kerajaan malaysia...
hee~