Saturday, April 18, 2009

aku ada lagi nih...

for the sake of midsem exam,aku kawal nafsu to stop blogging 4 a while...
now i'm back...heeee~
hmmm...rase cam byk bnda nk cta weii...
tp ni ar aku,tatau mana nk stat...
abg da slmt g perak,wat praktikum kt sna...
huhu...congratz to u my abg...
jealous of u tau x...
jealous of ur many experiences...
baca ur blog pun da wat aku jeles tau ak...
dah ar hg reti blakon...
and i can see u r a man full of words too...
and what am i here???
heee...melalut da ni...
then,
ritu wat brani derma darah...
da jadi impian aku since masuk plkn...
tp x penah nk tercapai sebab berat tak cukup...
and alang2 berat aku naik these few months y dn't i grab the chance kan...
so g la drma darah,ngan alyaa...
ntah...rase nk nanges pun ada bila nmpk darah aku berjumlah 300ml laju je kuar dari dlm arteri...
bkn sbb sdey,tp rasa terharu...awt ntah???
compared ngan alyaa,aku jd hyperactve sket...
alyaa muka pucat abes,n kna pksa mnum glucose,aku x...
tp awal2 jela...1 hour pastu,kat toilet,aku hmpr2 nk pitam wei...
dah arr ptg tu ada exam...
aku gagahkn gak menapak g surau,jmpa nabilah n iffah...
diorg papah aku g bilik xm ...
tym xm,syukur alhamdulillah tade pening2...
tp tym nk blk umah tu lg skali pening...
aduss...susahkn org lg...
thanx kat adik,faz,fadz and shida...
even tym tu rasa nk sepak je faz...huhu...
ye arr,org x larat nk jln dia dok pksa2 gk...
hihi....
i owe u guys....thanx a lot!!!
n mlm tu,aku naik bas balik perlis!!!
hee...bas kol 9.30pm,kol 9.10 aku kt mais lg...
az n dieba la yg lagi kalut dari aku call taxi...
hehe...ni yg wat aku lg syg kt korg...
heheh...smpai kangar kol 4.30am,amik taxi balik umah...
smpai kol 5 lbey,n smbg tdo...
ops,n hepi birthday to u as!!!
first day kat umah,16hb...
xwat pape pun...most of the time baring je...
lemah lg badan penangan derma darah tu...
pehal la aku yg jd cmni,org lain drma darah tade pn teruk cm aku kn..???
mlm tu,rasa seram sejuk...
bapak aku pksa mkn panadol 2 biji,tp aku amik 1 je...
tp 1 pn ok,esok bgun pg da aktif daa...hehe...
2nd day kat umah,17hb...
hepi birthday illi!!!
bgun pagi,mandi,breakfast then g umah tok...
terkejut wei tgk auni da besa!!!
dulu last aku blk jln pun x bley lg...
skg dah pndai kerabat ats blakang org!!
huhu...
tp terhibur gak lyn dia....
aku ajar dia sebut gajah!!!
hepinya bila at last dia dpt sebut gak..
haha...
balik umah lam kol 4 kna bambu ngan my beloved dad!!
heee~
xpaham tol,aku x g umah tok dia bising,aku dah g pun dia bising awat lama sgt...adei...
akhirnya,utk menebus kslhn aku tlg la dia wat umah...
bkn wat umah pun,angkut tanah ltak dlm keta tolak je pun...huhu...
tp siyes penat!!!
smbil wat keja tu,smpat gak cta angan2 nk kawen kat bapak...
best,sbb dia lyn...tp kalo aku wat btol xtau ar cna kn...haha...
aish,bila pk balik,cm pelik lak...
aku admit arr,aku ni xreti masak...
takat simple2 utk puaskn kehendak nafsu sndiri tu bley la...
tp bab2 angkut bata,bancuh simen,pnjat atap ni cm dah master lak...
huhu....

2 comments:

kemekks! said...

ahaha,,
pasni kalo aku nk wat umh,,
bleyy aa pggey ank,,
free ja kot kn??
hee~

sHieLa said...

haha....
bley2...
tp tade free wokey???
everuthing is money wut???
ekeke...