Thursday, May 15, 2008

borink dowh....

aku dapat tau fathi dapat anugerah flying colours hksbp ni....ehm,aku tumpang bangga bagi pihak dia...boleh la aku gtau org,that is my friend...haha...
aku harap fathi baca ni...aku nak dia tau yg antara byk2 kawan kat jenan,aku paling rindu nak jumpa dia...ntah la nape...aku knal dia sbg seorang pemimpin bila aku dok kat jenan tu even aku sekelas ngan dia for 4 years...tapi bila naik f5,baru aku knal dia sbg seorang rakan...dia takda la rapat sgt pun ngan aku tapi disebabkan kontroversi kipas antara gurlz and boys 5s1,(haha...)aku dpt btl2 knal dia....em,bila pk blk kn....this 'pembuka yg berseri' sorg yg mature,aku lak childish...how can we be friend??!!!haha....tapi aku suka sgt2 manja2 ngan dia...dia layan je aku....tau arr aku ni,kdg2 tu manja aku ni tak bertempat,dia pun ckp sumtymes dia tensen gak ngan sikap manja aku ni....tapi aku tetap tak serik nak bermanja ngan dia...ntah la nape,tapi kan fathi,aku swonok sgt leh manja2 ngan hg....pinjam homework hg yg slalu neat....dok menggesel-gesel sebelah hg....bila aku ckp aku malas,org lain mesti ckp,"alah,malas2 hg pun study gak...masuk gak pala otak..."...tapi hg akan ckp camni,"ish3,awat malas sgt ntah bdk ni??!!!"...haha...yeke???but i miss u so damn much!!!jgn lupa aku ye kwn!!!

a question strucks into my mind....if u can choose between this 2....which one will be ur choice???hidup dgn keluarga kandung yg saling menyayangi tapi every single day,u have to do a lot of chores....or.....hidup dgn keluarga tiri,tanpa perlu wat sebarang kerja tapi everyone juz pk untuk diri sendiri????mana pilihan korg???hmm....kalo aku,i would prefer to choose being wif the biological family...walau susah,but nothing can be compared with the love among the family members kn???tapi,life is never fair....suma org jalani hdp yg berbeza even dlm tempoh masa yg sama....contohnya,aku juz muda 3bln 5 hari dari kirah....tapi dia dah reti masak mcm2 jns mknn...tom yam etc...sdgkn aku,nk wat ayam masak kicap pun kdg2 x jd....haha....confession yg brani ni....huhu....ada benda yg aku lebih dari org,ada benda yg org lebih dari aku....sbg seorg manusia yg masih byk lg aku perlu blaja,sumtyms aku persoalkan gk nasib aku....tapi syukur aku cpt sedar....ni suma kan ujian...stp org ada ujian yg berlainan dlm hidup dia,bergantung pada tahap keimanan dia,tahap kekuatan dia utk hadapi ujian tu....kan Tuhan kita takkan berikan ujian yg tak mampu kita tempuh....

but after all,what keeps me sane till this day is love...my love to the only person on earth that i love more than myself...

4 comments:

afiqjenoba said...

mesti fathi kembang gile membacanya
hahaha
:p

mr. brightside said...

sheela!asl la x bgtau ak ko dh de blog!

keep it up!words can change the world!!lolol!!

ni link blog ak,
http://zkushairi.blogspot.com/

sHieLa said...

knape ye awal2 ak ada blog dulu ak tak amik kisah pun nak balas2 komen org ni?? haha.

CrazyHorse said...

kenapa ya.awal2 dulu x terasa nak balas komen..hahaha