Monday, May 5, 2008

hmmm....

first of all,tenkiu soooo much to afiq.....haha.....sebab hg la aku ada blog....
sebab hg la aku ada tempat nk merapu....nk merepek....huhu.....thanx ye afiq......

2ndly,aku nk suarakan kebimbangan aku....cewah~
bila aku dpt result spm....ramai yg ckp aku akan jd seorg doktor....juz as i dreamt of....suma org ckp aku ni mmg dh nmpk akan jd doktor...dah takde benda lain yg seswai ngan aku selain doktor....tapi.....there's this one friend....i call him the star of wisdom....haha....sbb mksd nama dia bintang pintar....

aku gtau dia yg aku dpt offer petronas,civil eng....and aku tolak coz tak minat....pas2 aku gtau dia aku dpt bio a2...1st thing yg dia ckp kt aku....
"aku rasa ALLAH nak hg jadi engineer....dh byk petunjuk dia bg...hg je wat tataw...."
aku gelak jela,but he made me think...tol gak kn...payah btol jln aku ke arah perubatan ni...tapi ke arah kejuruteraan....cam terbuka luas....tambah2 bila matriks ni aku dpt kos sains fizikal....lagi tension!!!!huhu....

tapi....benda2 ni la yg wat aku smkn jelas dgn hidup aku....bnda2 ni wat aku smkn degil....bnda2 ni wat aku cam seorg manusia yg tanak hadapi kenyataan...tapi...at the end of the road...i found a way out...aku tetap akan stick dgn impian aku...erm,ok ke???


2 comments:

afiqjenoba said...

waaaa genius2 :p

sHieLa said...

afiq gedik di sini. hik3.