Thursday, June 5, 2008

harry potter!!!

memandangkan tak bape lama je lagi aku nak masuk ke zaman study balik....so aku dah menghabiskan minggu aku ni utk wat revision ttg harry potter!! hak3....ye ar,nt dah g msu mana ada masa nak date ngan my beloved harry dah kan...
aku baca balik dari buku philosopher stone sampai arr deathly hallows....sampai kdg2 tu aku lupa makan on tym,aku tak peduli dah kat handphone aku....huhu....swonok woo hidup dlm imaginasi ni....
tapi cian kat harry,cam suma org yg dia syg,suma tinggalkan dia...
when he was 1,mak ngan ayah dia kna bunuh ngan voldemort..
aku leh imagine tau the nite,bila dia ngah main2 ngan james....gelak2...tiba2 je ayah dia hilang camtu je....and aku pk,kalo la sirius yg jadi guardian fidelius charm tu,mesti diorg hidup lg kan....
3rd year,dia jumpa his godfather,sirius...aku dpt rasa apa yg harry rasa,bila dia dah jatuh syg gle2 kat sirius,yg dah jadi cm pengganti ayah dia....tapi then sirius mati gak in his 5th year....pastu dumbledore...kat sini,no komen arr...aku tak ske sgt pun dumbledore tapi bila dia mati,suma org ingt harry potter cam dah hilg separuh nyawa....
haa....tapi aku ske time harry in 6th year...coz he fell in luv,wif ginny...
apa yg jk rowling gambarkan pasal ginny ni....dia anak last dari 7 siblings...n the only gurl...she's popular tapi dia bukan yg jenis ske merengek,manja....she's so understanding,so tough...mayb sbb tu la harry ske dia kot....haha....in 7th year,kejatuhan lord voldemort....and the end of the 4 friends...prongs,padfoot,wormtail,moony....
suma mati....sdey bila lupin dimatikan coz i liked his character though...
ha...above all,aku paling tak suka ending harry potter tau...leceh,happy ending yg ntah pape....bg aku arr....byk lg benda aku nak tau....aku nk tau harry keje apa,dia jadi auror gak ke....pastu camna hbgn dia ngan dursley,xkn la x cntct lgsg kan,bila last time,dia dah ok ngan dudley...camna lak george...hidup sorg2 tnpa fred....and apa yg bother aku most...harry was 17 bila anak lupin,teddy lahir...so 19 years later,teddy must be 19...how come dia still pegi hogwarts time tu???
erm,aku pk,jk rowling tak terpikir ke pasal tu ha???
huhh....agaknya aku sorg je paham apa aku merepek kat sini....xpe arr....nt aku nak merepek pasal sidney sheldon lak....
apa2 la,asal aku hepi ngan apa aku wat....huhu....

4 comments:

..miEra.. said...

hye dear..,
jgn wat summary lbey2 sal sidney sheldon's n0vels..
i jelez taw!
hik3..

sHieLa said...

hee. agak2nya skrg ko baca lg tak novel sidney sheldon ye mashi??

iamnotastoryteller said...

apa salah Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore..haha

sHieLa said...

bapak ah, sekali nama panjang terus ko letak. haha. dia tak salahjust aku tak suka ^^ hee