Monday, June 9, 2008

nothing lasts forever....

sori la mashi...tapi memang niat aku nak nulis pasal sydney sheldon pun....
tapi tak banyak,cipuuut je kay....huhu....
among 18 novels yg aku baca tu kan,aku rasa most of them berkisarkan ttg perempuan....kebanyakan watak utama dia pompuan...dah arr nama authornye pun cam pompuan kan,sydney....kucai penah nak trick aku dlu,tapi hello....aku ni his die-hard-fan tau....huhu.....
and dalam 18 buah buku yg aku baca tu....aku rasa sheldon dah tampilkan realiti sebenar kehidupan where nobody is perfect....ye arr,slalunya kalo novel ni,hero ngan heroin mesti perfect abes arr....cam akak aku kata,watak dalam judith mcnaught's (tol ke aku eja ni???)....cam cte kartun....hero hensem,kaya....heroin lak cantik,baik gle!!!tapi maybe among all women he created,aku rasa watak dana evans lam 'the best laid plans' ngan 'the sky is falling' yg plg perfect kot....huhu....yg suma org mesti admire her strength,courage etc....lagi satu watak perfect sheldon aku rasa paige taylor,in 'nothing lasts forever'.....
aku baru je reread balik novel ni,it's about 3 women doctors;paige taylor,kat hunter and honey taft....who try to survive living in san francisco.....tak silap aku la,aku pun dah lupa....paige specialise in cardiac surgery,kat lak neurosurgery....honey lak obstetric kot....em....diorang kawan rapat sampai la...... tragedies struck their life...kat was murdered because she had fallen in love to the wrong person....paige lak dituduh membunuh seorang patient for 1 milion dolars....honey lak hampir2 wat embarcadero hospital,where they work ditutup sebab dia diagnosis a patient with cholera was instead having a bad flu....huhu.....kalo mashi baca ni...ni baru klimaks,aku tanak la tulis peleraian dia,bg saspen sket kat hg.....haha.....sheldon gak create a character yg bagi aku takda sebarang kepentingan lgsg....lou dinetto,tapi aku tetap jatuh cinta ngan watak ni....ha...lagi satu!!!pasal men dalam sheldon's creation.....slalunya watak lelaki kurang signifikan berbanding watak women except in 'the naked face' and 'the doomsday conspiracy' la....slalunya all the men mesti ada sedikit kekurangan tapi aku tetap la jugak berkenan ngan 3 watak rekaan dia....jeff stevens lam 'if tomorrow comes',jason curtis lam 'nothing lasts forever' and jeff ke john connor ntah lam 'the best laid plans' n 'the sky is falling'...pastu lagi satu,watak lawyer dalam 'morning,noon and night'...aku tak ingat nama dia...
huh...cukup kot ari ni....nanti aku merepek lagi....

5 comments:

..miEra.. said...

adeh!
ku bce sekali imbas shje..
hehe..
nnti da taw x best pulak..
huwhu~
btw~
mish ya much0!

mr. brightside said...

geee~
ak kagum ngn ko!hahaha
ak pon x bce lgi sume 2uh!

sori la ak xleh nk tolong sngt bgi info psl 1511 ngn doomsday..long time lorh i read,haha

nnti ak catchup ngn ko yek!

kalo ko dh boring bce sidney sheldon,try dan brown lak!
da vinci code
fortress code
angel and demons dn bnyk lgi

walaupon ak cme dh bce da vinci sje,ak promote jugk sbb besh!haha

n ko mmg kipas susah mati ler,ak nk tipu pon x berkesn ek!haha

amirahsamat said...

wei~
aku da tmbh ag 1 n0vel..
mem0ries 0f midnyte..
tp x abeh bce ag..

sHieLa said...

mashi: still minat sidney sheldon ke skrg?? hehe.

kucai: looking forward utk baca the lost symbol..hehe. besh2!!

iamnotastoryteller said...

satu-satunya novel dia yg aku beli, the sky is falling