Sunday, October 11, 2009

OUH, BEGINI RASANYA...

aku tengah study ni haa. baca medical biology sikit. then, as always laa, pasti akan terdistracted. kali ni, rasa nak blogging. huhu. dah lama kan x upload gambar. ada je gambar2 baru, kitorang kua g Galleria, Tulipan, Piotrkowska St., Manufaktura, tp xrasa nak upload gambar lg skrg ni. conquered by the M-word. semalam, 9th oct sbnanya, seniors, timah, nina, dila, sofia datang dari Warsaw. banjirkan lodz dgn manusia2 bertudung. rasa happy yg amat2 sgt. tp tu laa,xpuas jgak sbb dtg sekejap sgt. Bila dorang blah dari Manufaktura tu, the same feeling waktu abg hanan, abg izmil, abg hamdan, kak dina, kak izzah balik hari tu terasa lg. sunyi. rasa x havoc. aku x kenal pun senior2 kat sini, xsempat nak kenal pun. yg kenal aku pun juz kenal setakat nama. tp aku tetap rasa bond yg lain macam. bond sbg student dari malaysia. bond sbg saudara, abg-kakak dan adik. aku rasa thrilled duduk lodz, challenge bila everything kena explore sendiri. bila apa yg kami ada just each other. bila aku tak blh lg pikir pasal diri sendiri je. bila aku rasa tanggung jawab utk saling mbantu among us 4. tapi at the same time, aku teringin rasa hidup bergantung pd orang lain. siapa kata anak bongsu ni semata-mata manja?? i am, tapi manja aku bukan manja yg semuanya nak kena orang tlg buat. aku manja bila aku rasa nak dimanjai. waktu yg lain, aku rasa aku lebih berdikari dr orang yg bukan anak bongsu pun. aku hepi hidup macam tu, hepi hidup atas usaha sendiri, tapi kdg2 aku jealous. aku nk hidup bergantung. aku nak rasa jadik adik kecik yg segala-galanya org yg tlg uruskan. people might say aku ni gila ke apa??aku ni dah 19 nak masuk 20, tapi walaupun aku impikan hidup yg ordinary, walaupun aku dah cakap kt diri aku sndiri aku tanak pilih the road not taken, nak tak nak aku dah pun lalui keadaan tu. hidup yg x biasa mcm most people have, dan aku dah pun pilih the path that i should not have chosen at the 1st place. bukan nak kata regret, jauh sekali! tapi just peringatan pd diri sndiri, aku bukan manusia biasa yg tunggu disuap dgn segala benda. aku perlu korek dan carik sendiri segala2nya. aku masih anak manja pak, tapi aku bukan anak emas dunia.

just to highlight another thing. padu and tisu. boleh pulak buat conference call kat skype semalam. adei. teringat pulak waktu apple-tisu-nasir-imran call pukul 2 pagi lebih last year. hari dorang anta padu n malek fly. hee. rindu sgt dah ni dkt REVO.

4 comments:

iLiAiSyAh said...

hua... sabar la... universitikat sini pon tough tau

dr.corona0810 said...

aku pon rndu kat ang jgk..
heehhe..
by the way shiela..
ak rasa memg ang akn mnja at certain time n at certain org.. kan2???? mcm time skolh dulu.. dgn nada.. huhuuu baru jer jmpa nada ari 2.. nada mkin berisi arr.. hahhaha.. aku pon sama jer.. shiela kot yg mkin x berisi.. hik2..

amirahsamat said...

oit .adakah orang yg sama hg bgtau aku ?huhu =(

sHieLa said...

kak ili: hee,saya tahu. lain org lain challenge dia kan? kat mana2 pun sama.

cu-ai:haha. aku pun rasa camtu. kiranya bertuah la org yg dapat rasa kemanjaan ak tuh. ngahaha.

mashi: orang apakah?? haha