Wednesday, November 21, 2012

#213

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah dan Maha Mengasihani.

Hm. Nak belajar membaca dan menulis balik. Semoga Allah permudahkan. 

Malam ni rasa macam free sikit. Fuhh. Bahaya sangat la bila ada masa terluang ni. Ringan je tangan nak klik link yang bukan2. Huhu. T__T 

You know how when people talk about love, they used to say things like, "I will die of a broken heart." "I'm heartbroken." Or things similar to that? I learnt of a disease that is connected to a broken heart. A rare disease called Takotsubo cardiomyopathy. Or a broken-heart syndrome.

Hari ni belajar satu lagi syndrome. You know when people in love used to say things like, "You made my heart skip a beat."? Well, there's a syndrome called sick sinus syndrome. In this syndrome, you heart does skip a beat. Or beats. Eheh. I think it's so cool to relate love with diseases. Eheh. 

Seronok sangat bila masuk clinical year ni. Dapat deal directly dengan patients. Dapat belajar banyak sangat benda dengan Polish people. Orang2 Poland ni sangat rajin dan sangat pandai, yang melimitkan dorang just bahasa perantaraan. Kebanyakannya kat Poland ni study dalam bahasa dorang sendiri. Banyak je doktor2 kat sini yang buat segala macam researches and publish books, tapi in Polish. Dan dorang ni sangat eager untuk berkongsi ilmu dan mengajar kita. 

Alhamdulillah sangat dipilih Allah untuk ke Poland. Banyak sangat diri sendiri berubah since datang Poland ni. I will just gonna keep rambling about stupid stuffs if I continue writing, so I better stop here. 

***





This is another random entry. Sorry that it's random. Eheh. 

2 comments:

Mohamad Suhaimi bin Ramli said...

Teruskan belajar dan niatkan keranan Allah dan berusaha bersungguh-sungguh untuk mengumpul saham-saham akhirat supaya dapat menjadi yg terbaik di pandangan Allah s.w.t.

narshiela said...

insyaAllah. doakan ye. :)