Tuesday, December 1, 2009

ReSaH..

When it's about hati, semua orang kata susah untuk berubah kan. Cth terdekat kawan2 kat sini. Even determined mcm mana pun, still akan rasa susah jugak. And they'll say, "Shiela, jagalah hati. Tak payah nak suka2 orang buat masa ni. It'll hurt you even more." But who says they are the only one having this kind of problems? I do have my own problem too. Mungkin bukan dalam situasi yg sama, tapi melibatkan benda yg sama; HATI.

Kenapa susah ye nak kawal hati ni? Adakah sebab saya manusia yg kurang azam? Saya mahu jadi wanita itu. Tapi kenapa ye saya rasa jauh sangat utk saya capai matlamat tu? Ya Allah, saya tak tahu. Apa perlu saya buat? Perlu menangiskah? Apa yg saya perlukan? Bagaimana harus saya bantu diri saya sendiri? Allah sayang saya,kan? Saya hanya perlu mengadu kepadaNya kan?

Shiela, you are rambling. Keep on track please.

4 comments:

wani said...

hati mmg sgt susah shiela
bl tmbul je pasal ati
cnfem kta jd speechless
xtau nk kata ap dh

amirahsamat said...

Allah xkn uji kita kalau kita xmampu nak handle benda tu .
mengadulah padaNya . =))

Anonymous said...

ini kak ili
hmmm btol tue... tak payah nak suke2 kat org.. it will hurt u more
kak ili tengah rase
n kak ili susah sangat nak kawal hati ni
kak ili suke sangat kat mcdreamy.. hes never be mine
kak ili pegang kate2 shiela.. "fight for yourself kak ili,for your happiness..if his ur happiness,then u've the right to do that..ahaha..."

so kak ili ngadu pada DIA yang satu..
terserah

sHieLa said...

wani: yup,hati mmg sgt susah nak kawal. tp doesn't mean impossoble utk kawal kan. as long as kita cuba yg terbaik,aite?

mashi: ak mmg berpegang pd firman Allah yg satu tu. Ayat yg sgt memujuk. Bila sedih je,mesti refer pd ayat tu,thanks Mashi. =)

Kak Ili: THANKS! Sy selalu sgt rasa Kak Ili sgt dekat dgn sy. Sy saaangat syg kak ili. hee~