Sunday, March 29, 2009

29:2

al-ankabut, ayat 2...
ayat yg rasanya biasa sgt kita dgr...
kat mana2 pun agaknya kalo ditanya, org mesti penah
dengar terjemahannya, cuma mungkin ada yg tak tahu tu ayat dari surah al-ankabut...
sama la cam aku...
aku tercari2 ayat tu...
kalo ada mslh, slalunya aku baca berulang-ulang 2:286 & 94:5-6
tapi ari tu, ntah nape aku asik teringtkan terjemahan ayat surah al-ankabut tu...
aku tya kwn2, diorang tak tahu ayat tu surah apa...
aku cuba bukak tafsir,nk try carik sndiri, tp tetap x jumpa...
ayt lain yg nk cari,ayt lain lak yg aku jmpa..
akhirnya, aku biarkan...
1 hari nt, insyaAllah, aku pasti akn jumpa jgak...
n 2 hari lepas, tu la yg jadik..
time tu baru pas solat maghrib...
aku bkak tafsir,kat penanda kuning...
aku baca surah al-ankabut...
habis 1 1/2 page, baru aku belek maksud dia....
n ntah la, taktau apa nk kta waktu tuh...
aku jumpa dalam keadaan yg aku x sgka2...
x terpikir lgsg dah pasal ayt tu, n time tu la baru Allah tentukan utk aku jumpa...
subhanallah...aku jd speechless wktu tu,nk smbg baca pun dah tak tau apa yg aku baca...
aku asik terpikir pasal tuh...
org agknya aggp tu kbtulan je kot,
takpun dlu tu aku yg x sggh cari,mmg la xjmpa kn...
tp aku ttap rasa lain...
nape aku cta suma ni??
sbb aku terasa dgn sumone...
nape aku trasa dgn dia??
sebab kata2 dia kot...
even dia xla ckp direct kat aku, tp aku stil trasa gk...
n apa kna mgena dgn entry kat ats tuh??
ntah...

4 comments:

meor_faiz said...

shiela...
knl ak g tak???

sHieLa said...

wei...
aku ingt lg ar..
hihi...

meor_faiz said...

ermmm..
igt tak igt dh..
huhuhu..
ok2..nnti aku link eh..
aku knl dr deelah ler..
kn u-mate ak..
hahaha..

Anonymous said...

miley cyrus nude [url=http://www.ipetitions.com/petition/mileycyrus]miley cyrus nude[/url] paris hilton nude [url=http://www.ipetitions.com/petition/parishilt]paris hilton nude[/url] kim kardashian nude [url=http://www.ipetitions.com/petition/kimkardashian45]kim kardashian nude[/url] kim kardashian nude [url=http://www.ipetitions.com/petition/celebst]kim kardashian nude[/url]