Monday, September 28, 2009

alhamdulillah. kenyang la jugak makan. menu hari ni: nasi goreng kampung dgn ikan bilis dan telur + serunding. huh~ sini susah nak dapat halal food. kak syifaa ckp kt lodz ni, satu je restoran halal, so jgn mimpi laa nak makan mewah2, daging ayam segala tuh. kak yana pulak kamis dpn baru blh dtg sini. x saba nak dpt ayam. haha.... bawak ayam byk2 ye akak~ tadi abg izmir call (ke izmil??apa ntah nama dy,xpat catch up). dia ingatkn pasal akaun bank, insurans, visa and some other stuffs. haih, risau jugak la psl bank ni...nt lambat masuk elaun...wuuu~ survey buku tadi pun dah dlm 500zl... *sigh*

hari ni 2nd day orientation. smlm pegi sightseeing tgk historical buildings + museum. kat museum tu blh pulak bwk tour pegi blaja pasal jewish. hailoh~ and it reminded me of the righteous man by sam bourne. then pegi manufaktura; which is also known as city within a city. sbb kat manufaktura ni sgala mnda ada. factories, park, shopping mall, smpai la ada kereta api yg bgerak within the city itself. sgt besa & sgt cantek~ hee...

hari ni pulak ada opening ceremony, dgn president of poland (whom i dunt giv a damn whats his name is). best laa,sbb aku dapat tido! lalala... pengalaman utk Yuyu sbb dapat face to face with the pres, and one thing yg aku dpt extract dari ucapan beliau dalam keadaan mamai tersebut adalah beliau menyarankan kami2 ini utk mengikut jejak langkah United States of America dalam hal2 pembangunan. apekah??? proamerikakah anda???then aku dgn sedapnya sambung tido balik....

dan dalam byk2 ari tu, kami mmg sntiasa ada masalah pasal mknn. terpaksa jadi vegetarian makan mnda yg perut aku mmg langsung tak dpt nak terima. dan malam2 mula la gila nak makan nasi dgn lauk itu ini. sungguh aku insaf. nasi yg sebutir tu pun aku tanak bg tumpah. hee~

asyik merepek je kan, mana gamba???haha...usha blog kat bawah okai...

2 comments:

CrazyHorsea said...

ingatkan awal bln 10 pegi?
ko raya kat sana?

sHieLa said...

xlaa...
ak pegi raya ke4