Wednesday, May 26, 2010

Ini Bukan Tajuk!

I should be studying Anatomy right now, yet here I am. Aish, bulan busy exam jugak la dia nak rajin blogging. Ini semua gara-gara lagu Menanti Cinta yg buat saya hanyut dalam ke'feeling'an dan seterusnya mengingatkan saya kepada mereka. =) I've been missing my friends.


Nada dengan Mashi. Friends yg sangat2 saya sayang. Dari Form 1 sampai la sekarang. How weird, dulu ni study sama2 (well, Nada study, saya dgn Mashi kacau Nada study), dan sekarang masing2 dah ada hala tuju masing2. Harap2 semoga Allah panjangkan umur dan dilapangkan rezeki untuk bertemu di bumi Eropah ye.

Nad, Asiah, As. Gambar ni dah pernah masukkan hari tu. Tapi takpe la, masukkan jela lagi sekali. Nad adalah anugerah Allah untuk saya. She somehow completed a part of me. Hanya Allah yg tahu macam mana saya sayang dia.

Asiah used to be tempat saya muntah. Ada masalah, saya muntah kat dia. Ada crush (ini zaman sekolah) saya muntah kat dia. Ada benda best saya muntah lagi kat dia. Saya suka dengar dia gelak. Hee~

As pulak macam my right hand. As selalu akan ada nasihat2 dan kata2 yg menyejukkan dan menyedarkan. As penuh dengan hikmah tentang kehidupan. Mungkin dalam banyak2 sahabat saya, As adalah yg paling matang.

Kirah. Dia boleh buat saya terharu dan saya rasa diperlukan. Hehe. Kirah nangis when I called her few days ago, how was I supposed not to be touched. Nampak sangat dia rindu saya tu. Ouh, bestnya bila ada orang rindu ni. Hehe. =)

Dan, when I first wrote this post, dua sahabat ni yg paling saya ingat. Tapi bila nak masukkan gambar, baru saya perasan tak ada satu pun gambar saya dengan dorang dalam laptop. Dengan Zatil, tapi terlalu special untuk letak kat sini. So, without pics pun takpe la ye, my words boleh gambarkan more than what photo can say. Haha.

Wani. Dah berjuta kali dah saya kata saya rindu dia. Tapi susah betul nak dengar ucapan balas dari dia. Dengan kawan sendiri pun nak blushing. Adoi la. Awak, jangan sampai terkilan sebab tak sempat cakap sudah. Haha. "I like to walk in the rain because nobody will know that I'm crying." Ayat maybe tak sama, tapi maksud sama, sebijik mcm awak tulis kat 'About Me' in Facebook. Awak tipu la awak. Kalau awak nangis, hidung awak merah. Mesti la akan tahu. Suara awak jadi serak2 tenggelam timbul, mesti la orang tahu. Dan kalau awak nangis, awak mesti akan reject bila saya call. Sebab kalau awak angkat pun, awak bukan boleh cakap pun. Orang akan tahu la awak nangis awak. Hee~ Awak belon saya juga. Dan, saya hanya boleh jadi bahagisa bila awak jadi bahagiwi.

Zatil, my lady! Saya kata dia cantik, dia balas saya pun cantik jugak. Sebab tu saya sayang dia, sebab dia kata saya cantik. Yeay, saya cantik! My lady, you are being missed. Saya tak ingat bila last saya jumpa awak, adakah waktu Form 5? Huhu. Ingat lagi hari last kat *alamak, lupa nama dewan tempat perhimpunan kita tu*, kita ambik gambar dengan mata yg merah. Saya masukkan gambar tu dlm Friendster, tapi bila saya delete Friendster lupa pulak nak copy. Huhu. Saya rosakkan tali kamera awak waktu saya Form 5. Siyes sy rasa takut sgt, sbb awak kan senior yg garang, nt dgn saya sekali awak wanted. Isk3. Saya mintak maaf ye awak. ^_^


Bestfriends. Too subjective to define. Too general to specify. Sampai ke sudah saya tak boleh nak letakkan ciri2 tertentu yg melayakkan seseorang tu digelar bestfriend. Tapi for now, biarlah bestfriend itu jadi saudara yg sama2 akan mengingatkan kita pada kehidupan yg seterusnya. Biarlah bestfriend itu jadi saudara yang sama2 dalam susah dan senang. Bestfriend yg membawa ke syurga, bestfriend yg mendukung hubungan persahabatan semata-mata untuk mencari redha-Nya.

After all, kita semua kan bersaudara. ^_^

18 comments:

amirahsamat said...

aaaaa .
thanks sayang .
doakan aku dea .
t same2 g jalan2 n kite g kacau nada mcm dulu lagi .
hik3 . :)

zatil ^^,)v said...

wahai my girl~~
sy jd org last..
sesungguhnya sy xkisah..
*nanges lam hati..waaaaa!!~~ =pp*
awak rosakkan sy nyer tali kmera..??
bila..?!!
bila..?!!
bila..?!!
*cemana nak mrh dlm bhs sopan ek..?isk2..sshnya dh jd lady nih..sob2..*
btw,i thnk i know y my pic so special..ahehe..
thanx dear 4 diz..
love u..
nak kiss boley..??
auwwwwww~~

sHieLa said...

mashi: sama2 sayang. insyaAllah kita sama2 usaha okey. Kita buat yg terbaik! hee..

zatil:u sepatutnya bukan the last one, tp sbb gamba u takda, trpaksa dilastkan. hehe. ada la, ak rosakkan kamera hg, tak ingat eh?? kiranya kalau tak ingat tu dah dimaafkan laa,kan? ^^ sila kiss ye, i'm longing for ur kiss. hee

zatil ^^,)v said...

siyez xigt..
n kmera tuh pon dh hancur skang..
isk2..
cian dy..
waaaa!~~
i nk kiss u bl i bgn tdo..
time 2 fresh lg ngan air liur basi sume..
mst u igt smpy mati..
hik3..XDD

sHieLa said...

eeeewww!! gross!! astaghfirullahalazim. ish3. tak terkata2 hamba. ish3

wani said...

shielaaa!
awat xdj gambaq aku
mn p gambaq aku
awat hng ad gmbaq depa
ish2
smpy ati xdk gambaq aku
haiiyhhhhhh
nt x fames laaa gmbaq aku kt blog hng
waaaa T___T

hhahaaha
sori r shiela
i cant make it real lah
malu2 kucing sket
nt tdesak baru leh aku lafaz
tdesak tu aku je yg tau bila tdesak
hahahah

narshiela said...

bila la terdesak tuh. aishhh. takpa2, ak akan setia mnungu. ngehehe

ak mmg tak simpan gmbaq hg pun. kalau ada ak delete jah. ngahaha

Suhaimi Ramli said...

Shiela, sampai hati hg..aku takde pon dlm list of ur friends hehe..zatil n mashi ada lak hahaha..how dare u??? ni marah nih...anyway all of us are still friends wherever we go and whatever we do!

sHieLa said...

haha. maaf la, ni special for girls jela. tu pasal ko takde. yep2, insyaAllah we all will always be friends! ^^

Suhaimi Ramli said...

ye lah tuuuuu...

sHieLa said...

ye laaa... haha. takkan tiba2 nak selitkan ko sorang2 lelaki?? ouch, tak matching la awak! hee~

Adek Nada said...

Salam cik Shiela..hehehe
Aku dah lama xmembuka blog ko..
And baru hari ni aku buka..
So br hari nila aku baca...
Nyway..Thanks sbb ingat kt aku..hehehehe
Tp lain kali letakla gambar cantik skit...
Ni letak gambar kepala terpotong skit..hahahaha
Tp takpe sbb Mashi dah menjadikan gmbr tu cantik..hahahahaha

Ko tau tak...benda yang paling aku rindu kt ko ialah...saat2 kita gaduh and saat2 ko suh aku sikat rambut ko..hahahaha
Yg gaduh tu sbb stakat aku hidup ni..mmg ngan ko la pergaduhan top aku..Yg mengeluarkan segala jenis sifat dlm diri ni...hahahaha
Yg sikat rambut tu...sbb..smpi skang xde org suh aku wat mende tu lg...N smpi skang aku masih terbayang rambut ko yg 'special' dulu tu...hahahaha
Adakah aku telah memalukan ko??? Tak kn???heee...
Nywayyyy...thanks 4 being such a good1000000x frenn... :))

sHieLa said...

wsalam Cik Nada! weh, apsal komen panjang2 ni? ngade la ko!!! buat ak terharu lebih2 je..aaaa, rindu ni haaa!! ngade ngade ngade!

kan ak dah rindu ko! kan ak dah rindu rambut special ak! kan ak dah rindu nak gado dgn ko! kan akdah rindu nangis sbb ko! kan ak dah rindu tiap kali hari selasa suruh ko servekan lunch utk ak! kan ak dah rindu suma tu??? nada!!!

ouh btw, gamba kepala terpotong siket tu sbb waktu tu kan ko banyak jerawat kat dahi, tu ak potong siket tu. Adakah ak telah memalukan ko??? tak kannn.. heee~

thanks too! ko pun a great friend jugak! muahxxx3!!

Adek Nada said...

hahahahaha...emmm...lupa plak psl mknn kegemaran ko, papadom ngan peha ayam..hehehehe

WAH!!!!membls blk ek nmpknya.. Tidak mengapa..aku tak malu..huuuu :p

sHieLa said...

weh nada! tahu tak skrg ni ak dah tak suka peha ayam dah..ak suka bahagian isi lak. hahaha. =)

Adek Nada said...

ohooo.... Plak dh???
sape plak mengajar ko mkn isi ni.
Dulu beria-ia nak peha je, xnk bahagian lain..hahahahah
Bgs2..kita kena jadi orang yg blh mkn sume bnda,jgn memilih sgt..hehehehe

sHieLa said...

haha. bila hg duduk kat hujung dunia ni, yg mana nak dapat ayam halal pun kena travel 133km, ak mmg la sgt takleh nak memilih dah. ak melantak ja semua. huhu

Anonymous said...

sedihnye...nape aku xde...xpe2....aku tau bkn senang nk puaskan ati sume org...nt sume nk kite ltk,sush gk....so pape pn kite ttp kawan........fizah90.....