Saturday, May 22, 2010

Shiela sayang..

Life tak stop bila kau failed. It sounds typical, tapi betul la it's not the end of everything. Kau rasa susah. Kau rasa payah. Kau even fikir nak give up. Kau rasa marah dgn diri sendiri. Kau rasa apsal selalu kau je yg jadi mcm ni.

Tapi kan Shiela sayang..

Medic tu bukan la priority benda yg kau kena capai. Kau ingat kan? Tu bonus je untuk kau. Tapi, that doesn't mean kau boleh buat sambil lewa je. Kau belajar guna duit rakyat. Setiap benda yg masuk mulut kau tu duit rakyat, sikit pun takde duit kau sendiri. Kau pegang amanah, Shiela. Amanah. Munafik jadinya kau kalau kau buat suka2.

Shiela sayang..

Allah tu sayang kau. Dia takkan saja2 nak bebankan kau kalau bukan sebab Dia nak bagi kau pengajaran. Dia takkan saja2 nak bebankan kau kalau Dia tahu kau tak mampu. Kau langsung2 tak ada hak nak mengeluh atau merungut kan. Dulu sejuk kau ngadu sejuk. Sekarang panas kau ngadu panas pulak. Mana pendirian kau sebenarnya?

Shiela sayang..

Ini adalah entry untuk memujuk kau. Shiela, kau pandang lebih jauh. Kau tahu kat mana lopongnya kau. Kau tingkatkan. Kau tahu Allah akan bantu. Kau tahu Allah tu ada je dok usha kau every single seconds. Kau tahu kau tak pernah akan sorang2. Kau tahu. Kau sedar tak??

Shiela..

Kau sentiasa berteman. Even time kau rasa tak ada sapa2 ada utk tarik tangan kau, untuk pimpin kau, kau tak pernah sorang2. Sebab ada yg lagi dekat dgn kau dari diri kau sendiri. Shiela, berlapang dadalah. Setiap kesusahan tu didatangkan bersama kesenangan.

Shiela sayang..

Stop merapu ok.


5 comments:

crazyhorsea29 said...

mcm tau2 je aku fail..
hg fail apa?

Syamil said...

ckap ngan diri sendiri..lolz!!
=.="

sHieLa said...

subaili: anatomy. haha. hg?

syamil: ak tau la hg tak penah fail kan, hg excellent student, succeed je slalu, tp tak perlu kot nak kritik the way ak nak keep myself in the right path. hg tak faham....

crazyhorsea29 said...

adc calc...tp hg pnya lagi ssh dari aku...

sHieLa said...

haha. ak punya lagi susah ek?? alaa, semua susah sbnanya kan. hg susah mcm hg, ak susah mcm ak. makes sense tak?? hee