Thursday, June 9, 2011

Taare Zameen Par

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah dan Maha Mengasihani.
09hb Jun 2011.

Haa, terbukti tak teori aku? Lagi nak exam lagi banyak aku nak mengarut kat sini. ^_^

Uhm, semalam kan..aku nangis. Huhu. Sebab apa tau, sebab tengok cerita Hindustan. Ye, aku agak ketinggalan. Cerita ni dah lama dah sebenarnya, tapi aku baru je tengok. So aku nak la promote kepada sape2 yg rasa macam ketinggalan macam aku tu, tengok la cerita ni. Best kot. Sedu2 aku sorang2 masa tengah tengok.

Tajuk dia Taare Zameen Par. Penah dengar? Agak femes jugak sebenarnya cerita ni, and cerita ni kehebatannya dibandingkan dengan Slumdog Millionaire. Dilakonkan oleh Aamir Khan dan Darsheel Safary. Kisah seorang guru art membantu seorang murid dyslexic. So, sape2 yg ada masa lapang, agak2 homework assignment semua dah siap, takdak exam dalam masa terdekat macam aku, mutabaah amal dah complete semua, pastu rasa macam bosan je takdak menda nak buat selain tido..aku ajak korang tengok cerita ni.

Untuk aku, banyak pengajaran yg aku dapat. Of all things, neurological disorders ni aku rasa sangat special. Sangat best untuk dipelajari. Bagi aku la kan. ^^



4 comments:

Subaili Sekri said...

mutabaah amal tu apa?

sHieLa said...

mutabaah amal tu macam jadual kita seharian tentang benda2 yg kita kena buat. contoh dia macam, hari2 kita kena baca quran, baca mathurat. so kita kena buat la tiap2 hari. Aigoo. apa aku cakap ni? hee.

sHieLa said...

Zatil cakap: " mutabaah amal in complicated word mengikut pemahaman aku is list yg kita plan utk buat within 1 tempoh masa then kita cuba utk buat n kita tambah bilangan list tuh bl kita rs mcm dh boleh adapt dgn yg lama"

Subaili Sekri said...

ok..noted