Tuesday, June 14, 2011

Sapa tahu?? ^^

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah dan Maha Mengasihani.
14 Jun 2011.

Ehem ehem. Sapa faham hadith ni?

"Seandainya dunia ini seberat sebelah sayap nyamuk, nescaya Allah tidak akan sudi memberi minum pada orang kafir meskipun hanya seteguk air."

Ha, aku siap italickan and besarkan tulisan lagi. Siapa penah encounter hadith ni, or bila dia baca dia macam faham apa maksud yang cuba disampaikan? Hehe. Tak aci google eh! Pikir sendiri! Aku pun dulu pikir sendiri jugak bila first time dapat hadith ni, sampai tension2. ^^

Mesti ramai tahu ni. ^^ Saja nak main teka-teki jap hari ni. Ohoho.



4 comments:

Nur Yana said...

xpenah dgr pown hadis nieh.. state la weh hadis nieh dr mana.. blh gak aku rujuk buku hadis aku.. heh..

Subaili Sekri said...

rasa macam pnah dgr yang nyamuk2 ni..tp x igt

cik_sna said...

cepat la bgtau jawapan! xsaba

sHieLa said...

As: ampunnn ^^ Hadith riwayat Ahmad and at-Tirmizi.

Subaili: dalam Quran pun ada je Allah cakap pasal nyamuk. Hee.

Asiah: Sabaaaa..akan menyusul ^^