Monday, October 24, 2011

24/10/2011

Dengan nama Allah, yang Maha Pemurah dan Maha Mengasihani.

First.

Saat Malaysia sibuk dengan HIMPUN, warga Malaysia Poland pulak sibuk dengan ISK last weekend. Patutnya this entry should be written before the ISK, tapi nak buat macam mana dah masa ni baru ada mood nak blogging kan. Hehe. Seronok dapat kembali ber-ISK. Tak boleh kalau dengar sekali je, dengar tiap2 tahun pun tak jemu, di samping boleh jugak polish balik apa yg dah berkarat, remind balik apa yg dah terlupa, renew balik niat yg dah lama. ^_^

Ini video promo ISK yg disediakan oleh Triple P Production. Thumbs up to them. Dengar background music pun dah berdentum2 bunyi jantung. Hehe. Kepada yg dah pernah dapat ISK, tahu la apa bestnya ISK ni. Pada yg tak tahu, tak salah untuk ambil sedikit inisiatif dan tanya pada yg tahu. InsyaAllah sekelumit pun tak akan rugi kalau dapat tahu tentang ISK ni. :)



Second.

Kelas Hygiene and Epidemiology. Macam biasa masa kelas ni aku memang berleluasa sikit, tulis esei luar tajuk berkajang-kajang bagi nak mengelak mengantuk. Akhirnya hari ini, ini yang terhasil. Tak ada motif pun, tapi rasa nak post jugak. Hehe.

Sahabat-sahabat Rasulullah SAW

Negara-negara Islam

Surah-surah dalam al-Quran


The last two crosswords tu tak sempat Fadh, Pidah and Yuyu nak buat dah habis kelas. Hehe. Aku saja buat sebab Yuyu ngadu mengantuk sangat, tak nak bagi dia tido aku suruh la dia buat crossword ni. Haha. Oh gambar last tu abaikan. Kemaruk nak main game spider2 tu, tapi Yuyu tak bawak handphone, so terpaksa la reka sendiri kan. Hehe.

Third.

Poland dah sejuk. Huhu. Yakin berani je aku keluar tadi pakai sweater sehelai, walau masih boleh tahan lagi tapi kawan2 lain dah berbungkus dengan dua tiga sweater dah. Huhu. Selagi belum salji ni, nak la ambik gambar autumn barang sekeping. Cantik betul daun2 warna golden yellow, tapi tak sempat lagi nak ambik gambar. Subhanallah memang sangat cantik kot. That's why autumn is my favourite season. :) Oh, insyaAllah weekend ni nak jumpa Mashi dekat Germany. Semoga dipermudahkan. ^^

Salam sayang untuk semua. Semoga Allah permudahkan urusan kita semua. :)

4 comments:

Adek Nada said...

Wah!!! Nk gi jerman dh dia..hehehehe :D

sHieLa said...

haha. insyaAllah ^^

Mas Ayu said...

bestnyer...tumpg happy..rse mcm aku pon dok kt poland..

sHieLa said...

hehe. insyaAllah ada rezeki bila2 nanti boleh merasa sendiri mas ^^