Friday, November 6, 2009

*sigh*

Salam. It's been a while since I last updated this blog. My own private blog has also been abandoned. Doesn't really sound like me. But now,here I am. Back-no idea for how long. *sigh*

Aku rindu Malaysia. Terasa dowh. Segala benda kat sini aku compare dengan Malaysia. No place like home~ Even orang tak tahu pun Malaysia tu kat ceruk mana, aku peduli apa. Yang penting, aku sayang Malaysia. Hee~ Sumpah aku tak tahu apa jadi kat Malaysia skang nih. Kalau kat Malaysia dulu pun aku jarang nak baca paper, jangan harap la aku mai sini hari2 aku nak bukak website Berita Harian. Nak harap berita TV3 jela. Tu pun sbb kat umah mmg wajib tgk berita pkul 8pm. *sigh*

Nak cakap tak pasal exam? Nak ke tak nak? Ada can tak bapak aku nak baca page ni? Confem la tak kan? Tapi tetap ada can abang aku terbukak dan terbaca post ni, pastu dgn bangganya dia pi bgtau kat pak. Tapi, dulu dia pun penah btau aku kan yg dia kena repeat?? In case la, kalau hg baca ni kan abang; "Anatomy is one fucking difficult subject!" *sigh*

Lima tahun aku kat Jenan, aku bukan la one person yg sangat2 semangat batch kan. Tapi bila aku kuar, aku baru sedar yg aku sgt rindu pd Jenan; especially Revo. Tapi to think again, sampai sekarang kalau aku ada masalah apa2, memang aku cari budak Revo to spill out. Untuk itu, Wani..thanks sangat2. Hg mmg bg satu impak besar dlm hidup aku. Zatil pun, selalu ada bila aku nak merapu. Padu and Tishu, entah la apsal, tapi aku sangat terhibur la merepek merapu menyakat dan disakat oleh hampa dua. Dan sangat rindu kat kawan2 kat Malaysia. Mashi especially, Nada mesti la kan.. Nasir pun... and Zul, u act like a big bro! hee.. and ramai lagi lahh!! Nak sebut sorang2 kat sini lenguh la aku nak menaip. But then, aku baru terfikir..yang aku tak boleh terlalu bergantung kpd sejarah kan. Revo was one of the best thing ever happened in my life, but it was still a past tense. I have to look ahead, aku dah tak ada masa nak turn back lagi dah,kan? Nak buat apa ni?? *sigh*

A statement from my friend's friend. Ahah.
"Ada perasaan pada seseorang tu pun dah kira salah."
Yeke? Tapi Allah jadikan kite berperasaan kan? Sedikit sebanyak mesti kita kan terpengaruh dgn perasaan tu jugak kan? And I don't think it's wrong. Unless la kalau kita salah gunakan perasaan tu. Speaking of salah gunakan perasaan ni, aku dah salah gunakan perasaan aku ke weh? Aku suka dia. Tapi aku tak bagitau dia. Tapi aku bagitau Wani, Zatil. Kiranya aku dah salah gunakan ke? Aku suka dia. Tapi aku tak pernah langsung berharap jodoh aku dengan dia. Tapi aku susah nak nafikan kewujudan dia. Kiranya aku dah salah gunakan perasaan aku ke? *sigh*

And now you are spending time talking about perasaan??? Hello Shiela! You have 21-pages of Anterolateral abdominal wall to finish before sunday okay. To think again; err, 21 pages?? Apa nak buat nehh? *sigh*

9 comments:

NaZZy Hall said...

merapu ja banyak.....

sHieLa said...

merapu tu bagus utk kesihatan..haha!!

Anonymous said...

betol merapu bagus...

hehe.. itu gune blog...

rindu kamu sis

doakan kak ili kawen ngan adam mukriz. mau naek flight free terbang ke kamu..

-iLi-

sHieLa said...

kak ili!!!
rindu kak ili jugak..
hee..
ni yg anonymous nih msti sbb malas nk sign in..
hik3
rinduuuu~

iLiAiSyAh said...

tau tak pe... sini bukan nyer everywhere wireless excess... so malas maa...

wani said...

shiela!!!
hahaha
aku tau hng dh posy bnda ne lma
tp ne bru bksempatan nk bca
hehehe
thanx kat hng gk
hng pn bnyk bg impak kat aku
huisyooo!

sHieLa said...

wani...
tertinggal train ka??
hahah!!

wani said...

aah
ktm mn sma ngn train poland
sbb tu aku tertinggal
hahahaah

sHieLa said...

oit2!!!
train poland punctual eh..
ktm yg delay2..
patutnya takleh trtinggai laa...
hee